جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

راهنمای خرید اسپیکر | برای انتخاب اسپیکر خوب به چه نکاتی توجه کنیم ؟ !

راهنمای خرید اسپیکر | برای انتخاب اسپیکر خوب به چه نکاتی توجه کنیم ؟ !

در انتخاب یک اسپیکر علاوه بر قیمت که گاها میتواند اصلی ترین فاکتور در انتخاب مان باشد، برای اطمینان از خریدی خوب و انتخاب محصولی که بتواند در ازای مبلغ پرداختی کیفیتی ماندگار ارائه دهد باید به موارد مهم دیگری هم توجه داشت. 
مهم است که ما بتوانیم با انتخابی درست ، کیفیتی متناسب با مبلغ پرداختیمان تحویل بگیریم . علاوه بر این ما با داشتن کمی دانش فنی در مورد محصولمان میتوانیم در نگهداری و حتی نگهداری و تعمیر آن آگاهانه تر تصمیم بگیریم و اقدامات الزم را داشته باشیم .
در زیر یک راهنمای خرید اسپیکر را ارائه خواهیم کرد و مختصرا موارد مهمی را که زمان انتخاب و خرید یک اسپیکر ، باید به آنها توجه داشته باشید را به ترتیب اولویت توضیح میدهیم. با فروشگاه تجهیزات صوتی آروند اف ام همراه باشید. 

راهنمای خرید اسپیکر

1 برند و اصالت کالا

قطعا اگر انتخاب شما یک محصول با یک برند شناخته شده باشد، کیفیت و مقاومت و طول عمر بالایی از محصول را تحویل خواهید گرفت نسبت به زمانی که یک محصول فیک و چینی میخرید.
در انتخاب اسپیکرتان مطمئن باشید که از برندهای معروفی همچون Dynacord, L acoustic , Soundcraft , Jbl , Sony, Marshal , Eaw, Tannoy , Behringer , Electrovoice , Beyerdynamic , Rcf , Lab gruppen , Hk , Fbt , Montarbo , turbosound ,Yamaha , Nexo , ……
خرید میکنید .
همچنین با خرید از شخص یا مجموعه ای قابل اعتماد از اصالت کالا مطمئن باشید .

بهترین برند برای خرید اسپیکر

2 نوع اسپیکر

اسپیکرها در اصلی ترین دسته بندی شان در دو حالت ” اکتیو ” و ” پسیو ” وجود دارند و شما بر حسب نیازتان مهم است که بدانید این دو چه فرقی با هم دارند . این مهمترین جنبه ای است که در یک راهنمای خرید اسپیکر باید به آن پرداخته شود. 

اسپیکرهای اکتیو

در اسپیکر های اکتیو، آمپلی فایر مستقیما در جعبه این بلندگوها جای گرفته است و ابتدا سیگنال صوتی را توسط امپلی فایر خود تقویت کرده و به بلندگو می رساند و دیگر نیازی به پاور آمپلی فایر نیست .
قابلیت حمل و نقل این بلندگوها بیشتر و دردسرهای نصب آنها کمتر است .
انعطاف پذیری و کنترل بلندگوهای اکتیو در یک سیستم صوتی نسبت به حالت بلندگوها و آمپلی فایر مجزا کمتر است .
اسپیکرهای اکتیو از طریق اتصال به برق  یا یک منبع تغذیه کار می کنند. البته مدل‌هایی از باند اکتیو وایرلس، باند پرتابل شارژی یا باند اکتیو شارژی نیز در بازار وجود دارد که اغلب آنها برای گروه ها و اجراهای کوچک یا استفاده
های شخصی مناسب هستند. برای اجراهای بزرگ باندهای قدرتمندی که به برق متصل می شوند مورد استفاده قرار می گیرد.
اسپیکرهای اکتیو برق مورد نیاز و سیگنال ورودی را از طریق دو کابل مجزا دریافت میکنند اما در مدلهای پسیو به وسیله یک کابل دریافت میشوند.
مدل هایی از باند اکتیو دارای پری آمپ میکروفن هستند، ضمن آنکه اکثر بلندگوهای اکتیو از اکوالایزر داخلی برخوردارند.
آمپلی داخلی باندهای اکتیو می تواند دارای ورودی فلش و کارت حافظه بوده و یا امکان پخش موسیقی از طریق اتصال بلوتوثی به پخش کننده‌های دیجیتال مانند لپ تاپ و موبایل را فراهم آورد. جهت اطلاع از قیمت خرید اسپیکر اکتیو روی لینک کلیک کنید.

 
 

 

 

اسپیکر های پسیو

در اسپیکرهای پسیو، آمپلی فایری وجود ندارد، بلکه برای راه اندازی به یک پاور امپلی فایر یا پاور میکسر نیاز هست. به گونه ای که صدای تقویت شده پاور امپلی فایر از طریق کابل های پسیو به اسپیکر انتقال می یابد.
اسپیکرهای پسیو نیاز به کابل برق و پریز جدا ندارند. برق مورد نیاز آنها از طریق اتصال به تقویت کننده خارجی تامین می شود. در باند پسیو تنها یک کابل برای انتقال برق و سیگنال صوتی به کار می رود. در حالی که در
بلندگوهای اکتیو برق و سیگنال صوتی به وسیله دو کابل مجزا دریافت می‌شوند.
باند پسیو فاقد تقویت کننده یا همان آمپلی فایر داخلی است، از این رو در مقایسه با اسپیکر اکتیو مشابه وزن کمتری دارد.
هنگام انتخاب، خرید و استفاده از باند پسیو لازم است امپدانس خروجی تقویت کننده، مقاومت داخلی و تراز توان تجهیزات با یکدیگر تطبیق داده شوند .
پشت انواع اسپیکر پسیو ساده است و برخلاف باندهای اکتیو خبری از پیچ های ولوم، هیت سینک، ورودی فلش USB و… نیست .
پس اگر به سیستم صوتی بدون فیوز و با سیم کشی کمتر نیاز دارید و علاقه ای به خرید و افزودن آمپلی فایر جداگانه ندارید، از طرفی بیشتر از منابع صوتی دیجیتال با کیفیت‌های بالا گوش میکنید و فضای کمتری در اختیار دارید بهتر است انتخابتان باندهای اکتیو باشد . اما اگر ممکن است در آینده قصد ارتقای سیستم صوتی خود و
افزودن آمپلی فایر داشته باشید و سبک بودن اسپیکر برایتان اهمیت داشته باشد و محدودیت بودجه ای دارید و یا پیش از این و قبلا برای سیستم صوتی خود هزینه کرده‌اید بهتر است سراغ باندهای پسیو بروید. جهت اطلاع از قیمت خرید اسپیکر پسیو روی لینک کلیک کنید.

 
 

 

 

3 توان خروجی اسپیکر

از جمله دیگر موارد مهم در راهنمای خرید اسپیکر، توان صوتی در واقع توانی الکتریکی است که از یک تقویت کننده صوتی به یک بلندگو منتقل می شود و آن را بر حسب وات اندازه گیری می کنند.

به بیان دیگر، هر واحد انرژی مصرفی اسپیکر به عنوان وات نمایش داده می شود. هر چقدر توان یک اسپیکر بیشتر باشد، انرژی مکیده شده از آمپلی فایر، انرژی معادل برای حرکت دیافراگم و تبدیل به انرژی صوتی بیشتر است، در نتیجه صدای اسپیکر نیز بلندتر خواهد بود . از این رو می توان گفت توان اسپیکر، واحدی برای اندازه گیری بلندی صدای یک درایو صوتی است. توجه داشته باشید توان اسپیکر تنها بلندی صدای آن را نمایش می دهد و هیچ ارتباطی با کیفیت پخش و دیگر ویژگی ها ندارد.

توان واقعی (RMS): توان RMS مخفف Square Mean Root است و به میزان توانی که یک اسپیکر می‌تواند به مدت طولانی و پیوسته مدیریت یا درایو کند و هیچگونه آسیبی به بلندگو نرسد توان RMS می گویند.
در واقع RMS یک چهارم عدد نهایی یک اسپیکر در پخش فرکانس ها و تولید امواج آکوستیکی صوتی است.
توان پیک (Peak): به معنی حداکثر توان لحظه ای (کوتاه مدت) PMPO کار بلندگو است.
نکته : به هیچ وجه نباید اسپیکر به مدت طولانی در معرض توان پیک قرار گیرد. زیرا آسیب های جدی به بلندگو وارد می شود.
قدرت اصلی در اسپیکر ها ، توان RMS یا توان واقعی می باشد. توصیه می شود اگر قصد خرید اسپیکر دارید به مهمترین نکته یعنی میزان توان RMS دقت کنید.

4 - وزن اسپیکر

با توجه به وزن هر کدام از اجزای داخلی باند ( ووفر ، تیوتر ، کراس اوور و … ) و جنس محفظه ای که مجموع اجزای داخلی باند را در خود جمع کرده است ، سایز و
وزن باندها میتوانند متفاوت باشند . قبلا همینجا اشاره کردیم که باندهای اکتیو به خاطر داشتن آمپلی فایر داخلی عمدتا سنگین تر هستند . از طرفی اگر جنس باکس یا محفظه چوبی باشد اصولا سنگین تر از حالتی ست که جنس این محفظه پلاستیکی باشد .

 
 

 

 

5 - جنس محفظه اسپیکر

جنس محفظه بیرونی باند میتواند در دو حالت چوبی و یا پلاستیکی (فایبرگلاس) باشد. طبیعتا باکس های چوبی سنگین تر هستند و برای فضاهای باز و مواردی که نیاز است که اسپیکری ضد آب داشته باشیم قابل استفاده نیستند . اما برای کمک به تقویت صدای واضح تر سازها از گیتارگرفته تا پیانوهای بزرگ استفاده می شود.

اگر نیاز به پرتاب صدای بالا باشد از جعبه باند فایبرگلاس استفاده میشود. جعبه باند فایبرگلاس، باعث کاهش وزن و حمل آسان کابینت باند میشود. علاوه بر این وجود دستگیره در طرفین بدنه باند نیز به حمل آسان این جعبه باند کمک میکند.

انواع جنس محفظه و باکس اسپیکر

6 - سایز و جنس ووفر و تیوتر

اصلی ترین عامل موثر در کیفیت صدای هر اسپیکر ، سایز و جنس و کیفیت ووفر (LF Driver) و تیوتر (HF Driver) آن است .
تیوتر به ما کمک میکند تا صداهای ریز یا بهتر است بگوییم فرکانسهای بالای ضبط شده در آهنگ ها و موسیقی ها را با جزئیات بیشتر و دقیق تر بشنویم.

ووفرها فرکانس های پایین و میان رده (میدرنج) را باز تولید می کنند. ووفرها بیشتر کار را در باز تولید فرکانس هایی که می شنوید انجام می دهند، مانند صداها، اکثر آلات موسیقی و جلوه های صوتی . از این رو کاربرد اصلی آنها در کمک به دریافت صدای خروجی با کیفیت و وضوح بالا در اصوات زیر است.

بسته به اندازه محفظه، یک ووفر می تواند به قطر 4 اینچ یا به بزرگی 15 اینچ باشد.
محفظه هایی که فقط دارای یک ووفر و یک تیوتر هستند به عنوان بلندگوهای دوطرفه 2Way شناخته می شوند. در یک بلندگوی دو طرفه، کراس اوور در یک نقطه فرکانس مشخص تنظیم می شود. هر فرکانس بالاتر از آن نقطه به تیوتر ارسال می شود، در حالی که بقیه به ووفر ارسال می گردد.
کیفیت صدا همچنین به موادی که بلندگوها از آن ساخته شده اند، طراحی داخلی محفظه و کیفیت قطعه مورد نیاز بعدی یعنی کراس اوور هم بستگی دارد .

Max SPL -7

شدت فشار صوتی SPL (فشار آکوستیک): به انحراف فشار محلی نسبت به فشار محیط اطراف اطلاق میشود، که توسط یک موج صوتی در اسپیکر ایجاد شده باشد که بر حسب واحد دسیبل است.
اسپیکری که راندمان و صدای بیشتری داشته باشد SPL بیشتری دارد .
یکی از نکات مهمی که در خرید یک اسپیکر باید مورد توجه قرار گیرد میزان SPL آن بلندگو است . میزان حجم صدا با واحد دسیبل (dB) اندازه گیری می شود.

8 - پاسخ فرکانسی

یکی دیگر از نکات مهم در راهنمای خرید اسپیکر، پاسخ فرکانسی است. رنج صوتی که توسط اسپیکر قابل پخش است، به اصطلاح پاسخ فرکانسی نامیده میشود و با واحد Hz و یا KHz (همان 1000 برابر هرتز) نمایش داده می شود. هر چه بلندگو بهتر باشد طیف وسیعتری از فرکانس ها را میتواند پخش کند.
پاسخ فرکانسی یکی از عوامل مهم تعیین کننده کیفیت صدای یک دستگاه صوتی است. مثلا اسپیکری که پاسخ فرکانسی بهتری داشته باشد، صدای با کیفیت تری تولید میکند. اما چرا؟ چون پاسخ فرکانسی نشان میدهد که اسپیکر چقدر قادر است تا صدای ورودی را با دقت بالاتری پخش کند.

9 - امپدانس

به زبان ساده، امپدانس یا ایمپیدِنس (Impedance) بلندگو به معنی مقاومت داخلی سیم پیچ یک بلندگو است و با علامت امگا (Ω) نشان داده می شود. به بیان دیگر، امپدانس بلندگو به میزان باری گفته می شود که بلندگو روی تقویت کننده قرار می دهد. برخلاف مقاومت، مقدار امپدانس اسپیکر ثابت نیست و معمولا با تغییر فرکانس صدا در یک بازه مشخص تغییر میکند. عدد مشخص شده در پشت بلندگوها، در واقع امپدانس نسبی آنها را نشان میدهد. به طور کلی، هر چه امپدانس کمتر باشد، توان خروجی ب یشتر می شود؛ در نتیجه صدای بلندتری از سیستم پخش کننده خواهیم داشت. از ا ین رو میزان امپدانس رابطه مستقیمی با بلندی صدا دارد.

در هنگام خرید بلندگو یا طراحی سیستم صوتی، باید به امپدانس بلندگو توجه کنید.
برای انتخاب بلندگو، باید امپدانس آن را با امپدانس خروجی آمپلی فایر یا رسیور مورد استفاده مقایسه کنید. برای مثال، اگر آمپلی فایر شما امپدانس خروجی ۸ اهم دارد، باید بلندگویی با امپدانس ۸ اهم را انتخاب کنید. در صورت استفاده از بلندگو با امپدانس متفاوت از امپدانس خروجی ، ممکن است کیفیت صدا کاهش یابد و حتی ممکن است
باعث خرابی آمپلی فایر شود. برای دستیابی به بهترین کیفیت صدا و محافظت از تجهیزات خود، تطبیق امپدانس اسپیکر با آمپلیفایر بسیار مهم است.

نتایجه گیری: راهنمای خرید اسپیکر

در خرید اسپیکر باید متناسب با نیازمندی های خود، اکتیو یا پسیو بودن آن را در نظر بگیرید. سایر فاکتورهایی مانند پاسخ فرکانسی، امپدانس، سایز و جنس ووفر و تیوتر، توان خروجی اسپیکر و غیره نیز حائز اهمیت هستند که ما رد این راهنمای خرید اسپیکر خوب به آن ها پرداخته ایم. 

در صورتی که پس از مطالعه راهنمای خرید اسپیکر سوالات بیشتری در مورد تجهیزات استودیویی داشتید، از طریق بخش نظرات یا تماس با ما در ارتباط باشید. 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *