Loading...

راهنمای خرید سیستم PA (قسمت اول - انواع سیستم‌های PA)

راهنمای خرید سیستم PA (قسمت اول - انواع سیستم‌های PA)
در اولین قسمت از گزارش راهنمای خرید سیستم PA، انواع این سیستم‌ها و میزان کارایی آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

انواع سیستم PA

به عنوان یک موسیقی‌دان حرفه‌ای، دریافت، میکس و تقویت صدای مورد نیازتان مستلزم داشتن یک سیستم صدای زنده است که به خوبی با نوع کار و موزیک، بودجه و مکان کار شما سازگاری داشته باشد. اما با وجود مدل‌های مختلف دستگاه‌های PA و تجهیزات گوناگون که برای اجرای زنده طراحی شده‌اند، یافتن و انتخاب دستگاهی که مناسب شما باشد کمی سخت به نظر می‌رسد.

در این راهنما، توضیحات کلی و پایه درباره سیستم‌های صدای زنده، انواع آن‌ها و نحوه عملکردشان را ارائه کرده‌ایم. بنابراین با مطالعه این راهنما، می‌توانید اولین سیستم PA خود را تهیه کرده یا تجهیزات مکمل برای دستگاه‌های کنونی‌تان فراهم کنید تا از کیفیت صدای خروجی دستگاه‌های صوتی‌تان اطمینان خاطر داشته باشید.

طبیعتا المان‌های متفاوتی برای انتخاب سیستم PA مناسب وجود دارد. برای مثال، شما باید به تعداد مخاطبان و شنوندگان فکر کنید، ابعاد مکان اجرای زنده را در نظر بگیرید، نیاز به قابلیت حمل دستگاه را بررسی کنید و کنار همه این موارد بودجه و سقف هزینه خود را برای فراموش نکنید.

سیستم PA پورتابل یاماها


به طور خلاصه سیستم‌ PA چیست؟

 

یک سیستم Public Address که به اختصار PA نامیده می‌شود، در واقع به عنوان یک سیستم تقویت کننده صدا شناخته می‌شود که می‎تواند صدای دستگاه‌های الکترونیکی را دریافت کرده، تقویت کند و به گوش مخاطبان برساند.

یک سیستم PA دارای چندین کامپوننت است و عموما می‌تواند به طور همزمان عملکردهای زیر را مدیریت کند.

  1. اغلب با استفاده از میکروفون یا ورودی‌های Line، صدای آکوستیک را به سیگنال‌های الکترونیکی تبدیل می‌کند.
  2. با به کارگیری ماژول افکت و برد میکس، سیگنال‌های الکترونیکی را پردازش و میکس می‌کند.
  3. با پاور امپ، سیگنال‌ها را تقویت می‌کند.
  4. به کمک اسپیکرهای مانیتورینگ یا داخل گوشی، روی عملکرد دستگاه‌های مختلف نظارت می‌کند.

تجهیزات PA مختلف، متناسب با نوع کارایی و عملکردشان طراحی خاصی داشته و هریک قابلیت‌ها و ویژگی‌های خاص خود را دارند. بنابراین نیازمندی‌های شما تنها عاملی محسوب می‌شود که می‌تواند بگوید دقیقا به چه دستگاهی نیاز دارید. سیستم PA، به مجموعه‌ همه دستگاه‌هایی گفته می‌شود که کنار هم می‌توانند سیستم صوتی مورد نیاز شما را برای پخش صدای باکیفیت (اعم از آمپلی فایر، میکسر و پاور میکسر، اسپیکر و...) تامین کنند. 

در ادامه دسته‌بندی‌های مختلف این سیستم‌ها را بررسی خواهیم کرد.


سیستم‌های PA آماده

 

اگر نمی‌خواهید خیلی درگیر جمع کردن سیستم PA خاص خود شوید، می‌توانید یک سیستم‌های PA صدای زنده از پیش آماده را استفاده کنید. بسیاری از فروشگاه‌های عرضه دستگاه‌ها و سیستم‌های صوتی، به صورت پیش فرض بعضی مدل‌هایی از دستگاه‌‌های مختلف که با هم سازگاری دارند را کنار هم قرار داده‌اند تا بتوانید به راحتی نظیر یک پکیج این سیستم را خریداری کنید تا همه چیزهایی که به آن نیاز دارید را یک جا داشته باشید.

بسیاری از کاربران تازه‌کار که به دنبال جمع کردن سیستم PA منحصر به فرد خود هستند، هنگام کار با دستگاه‌ها متوجه می‌شوند برخی دستگاه‌ها با هم سازگاری نداشته و کل سیستم به مشکل می‌خورد. اما استفاده از سیستم‌های PA آماده باعث می‌شود از مشکلاتی نظیر عدم سازگاری دستگاه‌های مختلف با هم اجتناب کنید.

سیستم های PA آماده بدون نگرانی عدم سازگاری


سیستم‌های PA مدل All In One

 

یکی از بهترین انواع سیستم‌های PA، مدل‌های All In One یا همه کاره هستند که با ارائه همه قابلیت‌ها و امکانات مورد نیاز، شما را از تهیه چند دستگاه مختلف راحت می‌کنند. این سیستم‌ها در واقع یک دستگاه واحد هستند که همه امکانات سیستم‌های PA در آن‌ها گنجانده شده است. طبیعتا برای کاربری‌های حرفه‌ای در مقیاس بزرگ نمی‌توان از چنین دستگاه‌هایی استفاده کرد. اما All In One ها برای یک کاربر با فعالیت‌های کوچک و انفرادی انتخاب ایده‌آل و مقرون به صرفه‌ای خواهند بود.

گروه‌های موسیقی دو نفره و دیگر گروه‌های موسیقی کوچک که محل مشخص و ثابتی برای ارائه موسیقی خود ندارند، می‌توانند از چنین دستگاه‌هایی استفاده کنند. سیستم‌های PA مدل All In One راه حل بسیار خوبی برای این گروه‌ها است که صدایی شفاف، واضح، تمیز و با جزییات کافی را بدون همهمه و سر و صداهای اضافه به گوش کاربران برسانند.

سیستم‌های PA مدل All In One

اجزای داخلی سیستم‌های PA مدل All In One بهینه شده‌اند تا با یکدیگر هماهنگ باشند. بنابراین احتمال عدم سازگاری بخش‌های مختلف این سیستم‌ها با سایر قسمت‌های آن وجود ندارد. این سیستم‌ها از یک اسپیکر با ابعاد متوسط تشکیل شده‌اند و قسمتی برای انجام تنظیمات میکسر و پاور امپ نیز روی آن‌ تعبیه شده است.طراحی سیستم‌های PA نظیر یک ستون است و ابعاد جمع و جوری دارند.

در صورتی که نخواهید از سیستم All In One خود استفاده کنید، می‌توانید آن را به راحتی جمع کرده و به یک مکعب مستطیل کوچک تبدیل کنید. نگهداری و حمل این دستگاه‌ها به دلیل طراحی کاربردی آن بسیار ساده است.

یکی از کارآمد‌ترین سیستم‌های PA، مدل JBL EON ONE Pro است. این اسپیکر به یک باتری لیتیوم یونی مجهز شده که با ظرفیت بالای خود بهترین توان را برای بلندگو فراهم می‌کند. مهندسان جی بی ال EON ONE Pro را به گونه‌ای طراحی کرده‌اند که کاربران می‌توانند از هر گوشه اتاق صدای آن را با کیفیت بسیار بالایی بشنوند. این سیستم به قابلیت اتصال بی‌سیم مجهز شده است. بنابراین می‌توانید با استفاده از آن ارتباط وایرلس برقرار کنید. همچنین یک پورت USB برای شارز دستگاه هوشمند روی این اسپیکر در نظر گرفته شده است. برد ساده برای اعمال تنظیمات اولیه میکسر روی EON ONE Pro آن را به دستگاهی همه کاره تبدیل کرده است.

سیستم PA جی بی ال پورتابل و کارآمد EON ONE Pro


سیستم‌های PA قابل حمل

 

یکی از سوالات مهم هنگام انتخاب سیستم PA، قابلیت حمل یا عدم امکان جابه‌جایی سیستم است. یعنی باید از خودتان بپرسید به چه نوع سیستمی نیاز دارم؟ آیا نیازمندی شما به گونه‌ای است که دستگاه‌های مورد نظرتان باید پورتابل باشند؟ یا در مکان مشخصی فعالیت می‌کنید و استفاده از سیستم‌های ثابت را ترجیح می‌دهید.

بسیاری از سیستم‌های PA از اجزای مستقل و متعددی تشکیل شده‌اند. برد ویژه برای میکس، پردازنده‌های سیگنال، پاور امپ اختصاصی، مانیتور اسپیکرهای بزرگ و... دستگاهی که همه این موارد را دارا باشد به فضای بسیار بزرگی برای راه‌اندازی و نگهداری نیاز دارد. این دستگاه‌ها برای کار در مقیاس بزرگ مناسب هستند.

اما در صورتی که فعالیت کوچکی دارید و به دنبال دستگاه PA قابل حمل هستید، باز هم جای نگرانی نیست و می‌توانید دستگاه‌های کوچک، جمع و جور و قابل حملی بخرید که همه قابلیت‌ها و توانمندی‌های مورد نیاز شما به صورت فشرده در خود داشته باشد. این دستگاه‌ها همه تجهیزات مورد نیاز شما را در خود دارند و ابعادی مشابه اندازه اسپیکر دارند. گروه‌های کوچک و هنرمندان تک یا دو نفره که در محل‌‌های کوچک فعالیت می‌کنند، باید دنبال یک سیستم PA قابل حمل باشند. یکی از بهترین و کارآمدترین انواع این سیستم‌ها مدل Yamaha STAGEPAS 400i است.

سیستم های پی ای PA قابل حمل با طراحی کاربردی

اما به هرحال هر سیستم کوچکی نسبت به ابعاد خود محدودیت‌هایی دارد. سیستم‌های PA قابل حمل نیز نسبت به نمونه‌های بزرگ‌تر محدودیت‌های خاص خود را دارند. آن‌ها برای انجام تنظیمات سفارشی مناسب نیستند و قدرت کافی برای تامین نیازمندی‌های سالن‌ها و فضاهای بزرگ را ندارند. همچنین امکان استفاده از آن‌ها برای سازهای بزرگ و حرفه‌ای وجود ندارد.

در صورتی که نیازهای صوتی پیشرفته‌تری دارید و در عین حال مایل به داشتن دستگاه‌های پورتابل و قابل حمل هستید، می‌توانید از فروشندگان دستگاه‌های پورتابل قدرتمند و تقویت کننده‌های سازگار با آن‌ را بخواهید.

همچنین بخوانید:

راهنمای خرید سیستم PA (قسمت دوم-آمپلی فایر)

راهنمای خرید سیستم PA (قسمت سوم-میکسر)

سبد خرید شما