راهنمای خرید و آشنایی با انواع میکروفونها

راهنمای خرید میکروفن
میکروفونها با ساختار متنوع خود، برای کاربریهای مختلفی قابل استفاده هستند. در واقع هر نوع از میکروفونها، برای دریافت و ضبط صدای خاصی مناسب هستند و در صورتی که میکروفون را متناسب با نوع کاربری خود انتخاب نکنید، در دریافت و ضبط صدای خواننده یا سازهای مختلف و پس از میکس صوتهای مورد نظرتان، نتیجه نهایی نه تنها خوشایند و گوشنواز نخواهد بود، بلکه با ضعفهای مختلفی روبهرو است. بنابراین پیش از خرید میکروفون، بهتر است با انواع آن آشنایی پیدا کنید تا بهتر بتوانید میکروفون متناسب با کاربری خود را پیدا کنید.
برای درک بهتر مقاله پیش رو، بهتر است ابتدا سه مفهوم اصلی در میکروفونها را بشناسید.
_ فرکانس پاسخگویی: محدوده فرکانسی که یک میکروفون در آن بازه میتواند سیگنال صدا را دریافت کرده و پس از پردازش، آن را پخش کند.
_ ترنزینت پاسخگویی: به میزان توانایی میکروفون برای دریافت تغییرات سریع از منبع صدا گفته میشود.
_ الگوی قطبی: طراحی و ساختار میکروفون از نظر حساسیت را الگوی قطبی میکروفون میگویند. در الگوی قطبی مشخص میشود، یک میکروفون از چه جهاتی صدا را دریافت کرده و از چه زوایایی سیگنالهای آن را نادیده میگیرد.
در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت که هریک از این سه المان، چگونه بر نوع میکروفون و نحوه عملکرد آن تاثیر میگذارند. البته در صورتی که حین مطالعه این راهنما، معنی واژه خاصی را درک نکردید، میتوانید واژه نامه تخصصی اصطلاحات میکروفون را مطالعه کنید. همچنین در صورتی که قصد خرید میکروفون بیسیم دارید، راهنمای خرید میکروفون بیسیم را مطالعه کنید تا هنگام خرید مشکلی نداشته باشید.
میکروفونهای کندانسور و داینامیک
به طور کلی میکروفونها به دو گروه کلی "میکروفونهای کندانسور" و "میکروفونهای داینامیک" تقسیمبندی میشوند. هریک از این دو دسته هنگام اجرای استودیو یا روی صحنه، عملکرد متفاوتی از خود نشان میدهند.
_ میکروفونهای داینامیک
این گروه از میکروفونها، اغلب برای اجرای زنده روی صحنه مورد استفاده قرار میگیرند. علت این انتخاب دوام و سختی قابل توجه، تطبیقپذیری بالا و توانایی این میکروفونها در پردازش صدای بلند از منبع صوت است.
این میکروفونها اغلب به سیستم ضد شوک مجهز هستند. این سیستمها، میکروفونهای داینامیک را برای قرار گرفتن در دست خواننده و حرکتهای ناگهانی ایدهآل کرده است. انواع خازنی میکروفون نسبت به تکانهای شدید و حرکات ناگهانی حساسیت بالایی دارند و برای اجرای زنده مناسب نیستند.
همانطور که میدانید، سطح فشار صدا (SPL) برای سنجش آستانه تحمل میکروفون در روبهرویی با صداهای بلند استفاده میشود. هرچه SPL یک میکروفون بالاتر باشد، حجم بالاتری از صدا را پشتیبانی میکند. SPL در این سری از میکروفونها، نسبت به نمونههای دیگر مقدار بالاتری دارد که خود دلیل دیگری برای سازگاری این میکروفون با اجرای روی صحنه خواهد بود. میکروفونهای داینامیک همچنین برای آمپلی فایرهای گیتار انتخاب خوبی هستند.
برای مثال میکروفونهای Shure مدل SM57 و SM58 و میکروفون سنهایزر مدل MD421 میتوانند برای ضبط زنده یا اجرای سازهای کوبهای عملکرد خوب و رضایتبخشی داشته باشند.
با در نظر گرفتن تعدادی زیادی از استثنائات، میکروفونهای داینامیک نسبت به انواع کندانسور قیمت پایینتری دارند.
_ میکروفونهای کندانسور یا خازنی
گرچه میکروفونهای کندانسور نسبت به نمونههای داینامیکی قدمت بیشتری دارند، اما امروزه بسیاری از مدلهای قدیمی و اولیه میکروفونهای خازنی منسوخ شدهاند و خیلی مورد استفاده قرار نمیگیرند. با وجود این همچنان مدلهای زیادی از میکروفونهای کندانسور با کاربریهای زیاد به بازار عرضه میشوند. اما در مجموع باید گفت قیمت این گروه از میکروفونها، گرانتر از میکروفونهای داینامیک است.
میکروفونهای کندانسور نسبت به داینامیک دو برتری مهم دارند که موجب گرانتر بودن قیمت این میکروفونها شده است.
مهمترین ویژگی این میکروفونها فرکانس پاسخگویی گستردهتر آنها است که باعث شده نسبت به انواع داینامیک، توانمندی بیشتری برای دریافت صدا از چندین منبع صوت به صورت همزمان داشته باشند.
این میکروفونها همچنین، ترنزینت پاسخگویی سریعتری دارند که موجب میشود برای تغییر صداهای ناگهانی آمادهتر باشند.
یکی از ضعفهای میکروفونهای کندانسور، نیاز آنها به یک تقویتکننده خارجی (فانتوم پاور) است، که البته عملا همه ابزار صدا، میکسرها و... به یک تقویتکننده برای بهبود عملکردشان نیاز خواهند داشت.در برخی منابع، میکروفونها را در سه دسته کلی قرار دادهاند و میکروفونهای ریبون را در گروه جداگانهای در نظر کرفتهاند. اما باید گفت این سری از میکروفونها در واقع نوعی از میکروفونهای خازنی هستند و ماهیت مستقلی ندارند.
پس از آشنایی کلی با میکروفونها، برای پیدا کردن بهترین میکروفون باید پاسخ چند سوال را بررسی کنید.
1. چه چیزی را میخواهید ضبط کنید؟
نوع منبع صوتی شما (صوتی که میخواهید آن را ضبط کنید)، میتواند به خوبی نوع میکروفون مورد نیازتان را تعیین کند. آیا قصد ضبط و رکورد صدای افراد را دارید؟ یا میخواهید برای ضبط صدای ساز موسیقی خاصی از میکروفون استفاده کنید؟
برای مثال، اگر به یک میکروفون برای ثبت و ضبط صدای خواننده یا سخنران نیاز دارید، فرکانس پاسخگویی بسیار بالا به کار شما نخواهد آمد. اما در عوض باید به دنبال میکروفونی باشید که فهم و حساسیت خوبی نسبت به صوت و تغییرات آن داشته باشد. به این ترتیب صدای کاربر با شفافیت و وضوح کافی ضبط خواهد شد.
2. در چه مکانی قصد ضبط صدا را دارید؟
الگوی قطبی ساختار میکروفون یکی از مهمترین ویژگیهای میکروفونها است که پیش از خرید آن باید مورد توجه شما قرار داشته باشد. برای مثال اگر قصد ضبط صدای خاصی در یک خیابان را دارید، بیشک جهت جغرافیایی صداهای مورد نظرتان اهمیت بالایی خواهند داشت.
بعضی میکروفونها امکان تغییر الگوی قطبی را برای شما فراهم میکنند که به دلیل سازگاری بالا، باعث میشوند برای بسیاری از ضبطها بتوانید از یک میکروفون استفاده کنید. موزیسینهایی که برای حالات و موقعیتهای مختلف از میکروفون استفاده میکنند، باید به فکر تهیه یکی از این نوع باشند تا مجبور نباشند برای هر شرایط، یک نوع میکروفون بخرند.
3. در چه شرایطی (ضبط، بازگردانی یا ویرایش) قصد استفاده از میکروفون را دارید؟
اغلب مردم در پاسخ به این سوال، ضبط روی یکی از انواع کامپیوتر، تبلت یا گوشی هوشمند را نام میبرند. این روزها با وجود دستگاههای هوشمند مختلف، ذخیره کردن فایل صوتی ضبطها روی گوشی هوشمند، تبلت و کامپیوتر یا خارج کردن فایل صوتی مورد نظر از روی این دستگاهها کار بسیار سادهای است. چرا که رابطهای صوتی معمول، این کار را به سرعت انجام خواهند داد.
اما اگر میخواهید میکروفون را مستقیما به گوشی هوشمند، تبلت یا کامپیوتر متصل کنید، بهتر است یکی از انواع میکروفونهای سازگار با ios و میکروفونهای USB-Power را تهیه کنید. این سری از میکروفونها با نام میکروفونهای خبرنگاری معروف هستند. یکی از بهترین میکروفونهای خبرنگاری میکروفون MV88 شور است که به دلیل داشتن رابط لایتنینگ، فقط با دستگاههای اپل سازگاری دارد.
4. برای خرید میکروفون چقدر هزینه میکنید؟
به لطف سازندههای مختلفی که انواع متنوعی از میکروفونها را تولید کرده و با قیمت مقرون به صرفهای به بازار عرضه کردهاند، پاسخگویی به این سوال کار چندان سختی نخواهد بود. چرا که شما خواهید توانست با کمی جستجو، به راحتی میکروفونی با قیمت مناسب پیدا کنید که قابلیتهای آن چندان دور از امکانات میکروفونهای حرفهای ضبط در استودیو نباشد.
5. میکروفونهای بیسیم
یکی دیگر از انتخابهای موجود، به ویژه برای موزیسینها یا خوانندهها استفاده از میکروفونهای وایرلس است. میکروفونهای بیسیم با حذف محدودیتهای کابلها، امکان استفاده آزادانهتر را فراهم میکنند. میکروفونهای بیسیم در طیف گستردهای از انواع داینامیک و کندانسور در دسترس هستند و با قیمتهای مختلفی به بازار عرضه شدهاند. به همین دلیل احتمال پیدا کردن میکروفونی با همه قابلیتهای مورد انتظار شما دور از ذهن نخواهد بود.
حال که با خواندن این راهنما، اصطلاحات حوزه میکروفن را شناختید، به راحتی میتوانید معنای هریک از اصطلاحات موجود در جدول مشخصات میکروفون را درک کنید. به این ترتیب هنگام خرید میکروفون دلخواهتان آگاهی و شناخت بیشتری خواهید داشت. در صورتی که هنوز هم به راهنمایی بیشتری نیاز دارید با آروند فراز مهرگان تماس بگیرید.