نکاتی که پیش از خرید میکروفون بیسیم باید بدانید

راهنمای خرید میکروفون بی سیم
میکروفونها برای استفادههای گوناگونی طراحی شدهاند و در گروههای کاربری مختلفی قرار میگیرند. اما میکروفنهای بی سیم نسبت به میکروفونهای کابلی محبوبیت بیشتری دارند. آزادی حرکت در صحنه، عدم نیاز به کابلهای اتصال یا عدم اجبار برای قرار داشتن نزدیک اسپیکرهای مانیتور از مهمترین دلایل علاقه افراد به میکروفنهای بیسیم است. علاوه براین باید گفت سیستمهای بیسیم در کل راحتتر و سریعتر راهاندازی میشوند. این موضوع باعث کاربری آسانتر این دستگاهها خواهد بود. ضمن اینکه در مواردی حتی قیمت خرید و نصب این سیستمها مقرون به صرفهتر از نمونههای اتصال کابلی است.
همه این ویژگیها دست به دست هم داده تا در سالنهای کنفرانس، همایش، کنسرت، تئاتر، سخنرانی و... ترجیح همه افراد استفاده از سیستمهای میکروفون بی سیم باشد.
بنابراین در این گزارش راهنمای خرید میکروفن بی سیم مناسب با نوع کاربری شما را ارائه کردهایم تا پیش از خرید میکروفون وایرلس، نسبت به خرید خود آگاهی بیشتری داشته باشید. در صورتی که معنی اصطلاحات این گزارش را نمیدانید، مطالعه اصطلاحات رایج میکروفون به شما کمک خواهد کرد.
میکروفنهای بیسیم در دو نوع کلی قرار دارند. میکروفونهای RF و میکروفنهای WiFi. دستگاههای گروه اول با امواج رادیویی کار میکنند، در حالی که میکروفونهای WiFi با امواج وای فای کار میکنند.
میکروفنهای وایرلس عموما سه بخش اصلی دارند. خود میکروفون، گیرنده و فرستنده میکروفن سه بخش اساسی هستند که میکروفونها را تشکیل میدهند. گیرنده و فرستنده میکروفن بی سیم با دریافت و پردازش سیگنالهای میکروفون، جایگزین کابلها و سیمها شدهاند.
در واقع یک آنتن روی فرستنده قرار دارد که میتواند امواج و سیگنالهای صوتی را از میکروفن دریافت کرده و برای گیرنده بفرستد. آنتن دیگر روی گیرنده است که امواج را از فرستنده دریافت خواهد کرد تا پردازشهای لازم را روی آن انجام دهد.
_ نحوه عملکرد میکروفونهای RF
نام کامل این میکروفونها Radio Frequency است که به اختصار میکروفنهای بی سیم RF نامیده میشوند. میکروفونهای RF، در مرحله اول فرکانس صوت را از منبع صوت دریافت میکنند. سپس آن را به فرکانسهای رادیویی تبدیل کرده و به ریسیور ارسال میکنند. ریسیور نیز پس از انجام پردازشهای مورد نظر، امواج رادیویی را به امواج صوتی برگردانده و به عنوان خروجی ارسال میکند.
سیگنالهای رادیویی در دو نوع کلی UHF و VHF دستهبندی میشوند. امواج UHF نسبت به VHF طول موج کوتاهتری دارند و کاربران میتوانند با استفاده از آنها، بازتاب سیگنالها را در محیط کاهش دهند. بنابراین در مجموع، هگامی که تداخل فرکانسی در یک محیط بالا باشد، یا سیگنالهای مزاحم در آن مکان وجود داشته باشند اغلب استفاده از سیگنالهای UHF ترجیح داده میشود. اما با کمی دقت و توجه هنگام انتخاب فرکانس، میتوان از امواج VHF به خوبی بهره برد.
_ نحوه عملکرد میکروفونهای WiFi
میکروفونهای بی سیم که با امواج وای فای کار میکنند، نظیر میکروفنهای RF، فرکانس صوت را دریافت کرده و به امواج WiFi تبدیل میکنند. پس از انجام پردازشهای لازم، امواج وای فای دومرتبه به امواج صوتی تبدیل شده و کاربران میتوانند آن را از گیرنده دریافت کنند.
میکروفونهای RF یا میکروفونهای WiFi؟
میکروفنهای RF بازه فرکانسی کمتر و محدودتری را دربر میگیرند. به همین دلیل برای زمانی که کاربری شما مقیاس کوچکی دارد، میتوانید از این میکروفونها استفاده کنید. اما در شرایطی که صداهای مورد نظر شما در بازه فرکانسی بالایی قرار میگیرند و کاربری شما در ابعاد بزرگتر و حرفهای تری قرار دارد، میکروفنهای وای فای انتخاب مناسبتری خواهند بود. همچنین در صورتی که در مکان مورد نظر شما، دستگاهها و سیستمهای بی سیم متعددی قرار دارند، استفاده از میکروفونهای RF کمی دردسرساز است. چرا که احتمال تداخل امواج دستگاههای بیسیم مختلف بسیار بالا است. برای مثال ممکن است در مکان مورد نظر علاوه بر میکروفون وایرلس، دستگاه ترجمه همزمان یا گیتهای فروشگاهی قرار داشته باشد. در این شرایط استفاده از میکروفونهای بی سیم WiFi، مشکلات کمتری به همراه خواهد داشت.
.پیش از خرید دستگاه میکروفن بیسیم، بهتر است به موارد زیر توجه کنید
1. دستگاه گیرنده دو آنتن تهیه کنید
گیرندههای امواج در دو نوع گیرندههای تک آنتن و گیرندههای دو آنتن طراحی شدهاند. گیرندههای تک آنتن نسبت به گیرندههای دو آنتن با احتمال قطعی بیشتری رو به رو هستند. چرا که تنها با یک آنتن فرکانسها را جستجو میکنند. اما در گیرندههای دو آنتن، در هر لحظه دو آنتن به جستجو برای یافتن فرکانس مناسب مشغول خواهند بود. سپس بین دو فرکانس پیدا شده بهترین آنها انتخاب خواهد شد. در این حالت با قطع شدن ارتباط یکی از آنتنها، آنتن دیگر به عنوان پشتیبان ارتباط را حفظ خواهد کرد. در نتیجه احتمال قطعی کم شده و ثبات ارتباط بی سیم افزایش پیدا خواهد کرد.
اگر از میکروفونهای بی سیم در مکانهای باز استفاده میکنید وجود گیرندههای آنتن دوتایی کارایی بیشتری برای شما خواهد داشت.
2. فرستنده Bodypack یا Handheld؟
همانطور که گفتیم، علاوه بر گیرنده بخش دیگری به نام فرستنده در سیستمهای میکروفون وایرلس وجود دارد. فرستندهها در این نوع میکروفن همواره با کاربر خواهند بود تا صدا و امواج صوتی را از کاربر گرفته و به ریسیور منتقل کنند. فرستندههای میکروفون بی سیم در دو نوع کلی طراحی شدند. فرستنده Bodypack و فرستنده Handheld. فرستنده بادی پک یا فرستنده کمری یک جعبه است که با گیره تعبیه شده روی آن به کمر کاربران وصل خواهد شد و یک خروجی برای اتصال میکروفن یقهای روی خود دارد. اما فرستنده هند هلد یا فرستنده دستی شامل یک میکروفون و یک فرستنده است که با هم قرار داشته و در ظاهر شبیه به میکروفنهای کابلی است.
3. قابلیت انتخاب فرکانس خودکار در گیرنده را دست کم نگیرید
یکی از ویژگیهای بسیار کاربردی که اغلب دستگاههای گیرنده میکروفون وایرلس به آن مجهز هستند، قابلیت انتخاب اتوماتیک فرکانس است. با وجود این قابلیت، دستگاه به صورت خودکار، فرکانس مناسب و پایداری را برای اتصال پیدا خواهد کرد. به این ترتیب، نیازی به تظیمات دستی روی دستگاه گیرنده نخواهد بود و ارتباط بیسیم نیز با کیفیت بالاتری حفظ خواهد شد. این موضوع موجب شده دغدغه کاربران حین کار با دستگاه کمتر باشد.
4. وجود صفحه نمایش روی دستگاه گیرنده
یکی از نکات مهم هنگام خرید دستگاه گیرنده میکروفون، توجه به داشتن صفحه نمایش است. طبیعتا وجود نمایشگر روی گیرنده دستگاههای میکروفون بی سیم، باعث خواهد شد قیمت نهایی آنها افزایش پیدا کند. اما کنار قیمت بیشتر، امکانات و قابلیتهای خوبی به کاربران ارائه میشود. نمایشگرها معمولا قدرت سیگنال و کانال مورد استفاده را به کاربران نمایش میدهند. گرچه غالبا در دستگاههای فرستنده نشانگر هشدار پایین بودن سطح باتری، وجود دارد اما د برخی نمونهها، میزان شارژ باتری فرستنده روی دستگاه گیرنده نیز قابل مشاهده است.
5. محل استفاده از میکروفون را تعیین کنید
پیش از اقدام به خرید میکروفون، باید مشخص کنید در چه نوع مکانی قصد استفاده از آن را دارید.
اگر برای استفاده از آن مکان ثابتی را در نظر گرفته باشید، کار شما بسیار ساده خواهد بود. در این حالت کافی است مطمئن شوید این سیستم در فرکانسهای VHF یا UHF عمل میکند. به این ترتیب نگران تداخل فرکانسی بین میکروفن بیسیم مورد نظر با کانالهای تلویزیون محلی یا سایر دستگاههای بی سیم نخواهید بود.
اما در صورتی که قصد استفاده از این میکروفون را در مکانها و شهرهای مختلف و متغیر دارید، انطباق پیدا کردن با وضعیت محلی، به شما کمک خواهد کرد تا با شرایط محیط خاص مورد نظر سازگار شوید. البته قابلیت انتخاب خودکار فرکانس باعث میشود فرایند پردازش سیگنال و استفاده از میکروفن بیسیم سادهتر شود.
6. تعداد سیستمهای بی سیم موردنیاز را مشخص کنید
یکی از نکات مهم برای خرید دستگاه گیرنده میکروفون بیسیم، تعیین تعداد سیستمهای بی سیم مورد نیاز است. یعنی باید ببینید به طور همزمان از چند میکروفن وایرلس استفاده خواهید کرد؟
اگر پاسخ شما به یک میکروفون بی سیم محدود شود، به این ترتیب احتیاجی به استفاده از سیستمهای مدیریت میکروفونهای وایرلس نخواهید داشت.
اما در صورتی که قصد استفاده از دو یا چند میکروفن یا سیستم بیسیم را دارید، هریک از سیستمها باید در یک بازه فرکانسی مجزا تنظیم شده و در دسترس قرار بگیرند. بازه فرکانسی سیستمهای وایرلس مختلف باید با توجه به عدم تداخل در عملکرد یکدیگر انتخاب شوند.
سیستمهای پیشرفتهتر قادر هستند به صورت خودکار بازه فرکانس سازگار با عملکرد خود را پیدا کنند و از بروز مشکلات تداخل فرکانس جلوگیری کنند. البته سیستمهای VHF و UHF اغلب میتوانند بدون بروز مشکل کنار یکدیگر فعال باشند.
البته در صورتی که از میکروفنهای وای فای استفاده کنید، مشکلات تداخل امواج را نخواهید داشت. برای آشنایی بیشتر با میکروفونها، گزارش انواع میکروفون ها را مطالعه کنید.